0888 257 368|0888 541 710|02 962 42 62acs@acs-bg.net
Залят лаптоп или таблет

При заливане с вода или друга течност като кафе или вино например, най-важното нещо което трябва да направите за да подсигурите максимален шанс за ремонт на вашия лаптоп или таблет е да го изключите веднага от AC адаптера след което да извадите батерията му.
При таблет най-вероятно няма да можете да извадите батерията защото е интегрирана. В такъв случай е много важно бързо да занесете таблета в сервиз преди течността да е нанесла непоправими щети. Подсушете външно колкото е възможно и го занесете на ремонт. В никакъв случай не правете опити да включвате устройството преди да е сервизирано !

Счупен екран на лаптоп

Екраните на лаптопите са уязвими на директен удар,изпускане или огъване. След като белята е станала изхода е само един – замяна. Разполагаме с възможност за много бърза замяна на популярните дисплеи а за по-нестандартните се търсят начини за доставка.

Счупен екран / дигитайзер на таблет

При таблетите счупването на дигитайзера (тъчпада) е срещано по-често от счуването на самия екран. И двата варианта подлежат на ремонт, но поради огромното разнообразие от марки и модели които се използват, особено при китайските производители, поддържането на склад с нужните части е почти невъзможно. За това в повечето случаи при липса на части в България трябва да се изчака доставка от чужбина.

Захранваща букса на лаптоп

Често срещан проблем при лаптопи е клатеща се или напълно прекъснала/разбита захранваща букса. В някои случаи може да продължава да дава връзка при “въртене” на жака. Това не се препоръчва защото искренето което предизвиква може да доведе до по-сериозни проблеми по дънната платка. Разполагаме с всякакви видове захранващи букси, ремонта в повечето случаи е бърз и сигурен.

Захранваща букса на таблет

Повечето таблети се захранват през USB букса която не е особено здраво монтирана. Особено при китайските таблети това се среща доста често. Ремонта изисква замяна на буксата.Буксите са доста различни в начина си на закачане за платката на таблета и при някои модели се налага поръчка от чужбина на съответният куплунг.

Прегряващ лаптоп

Често срещан проблем, чиито най-изразени симптоми са: засилен шум от вентилатора, повече от нормалното загряване на повърхността и занижена производителност – дори напълно изключване. Причината най-често е прекомерно запушване на охладителната система с прах и косми които с времето са станали на “киче” което намалява изходния въздух с до 100%, което води до много проблеми с лаптопа. Поради опасността от задълбочаване на проблема, като например напълно прегряване на видеокарта,северен мост и други, се препоръчва навременно посещение в сервиз.

Профилактично почистване на лаптоп

За да избегнем горният проблем, най-доброто което можем да направим е да правим профилактика на лаптопа си поне веднъж годишно. Особено в големите градове като София, прахта е навсякъде и се озовава в тесните алуминиеви “ребра” на нашият лаптоп изключително бързо. Профилактичният ремонт ще ни спести бъдещи по-тежки и скъпи проблеми, да не говорим за загуба на важни данни при рязко загасяне на прегрял лаптоп или компютър. Сервизът извършва профилактика на лаптопи и компютри в рамките на работният ден !

Лаптопът не включва

Невъзможността за включване може да е или пълна липса на реакция при натискане на бутона – никакви светлини и никакъв шум. Другата възможност е светване на индикаторни диоди но без образ на екрана. Проблемите могат да се дължат на коренно различни причини като при втория случай често става въпрос за прегряла видеокарта или северен мост. Заповядайте в сервиза за качествена диагностика и избор на най-правилният начин за ремонт на вашият лаптоп.

Таблета не включва

При таблетите невъзможността за включване може да се дължи на изтощена батерия, проблемен софтуер или по-тежък хардуерен проблем. След извършване на диагностика ще можем да ви предложим съответният ремонт или съвет. Сервизът разполага с нужната техника за правилно откриване и решаване на вашият проблем. Диагностиката е напълно безплатна.

Монитора не включва

Вашият монитор може да не включва изцяло или за малко да примигва и след това да изгася. Причините са най-често в захранващият блок или в CCFL лампите на монитора. Поправката на монитори се извършва от нашият сервиз в най-кратки срокове до 1-2 работни дни.

Телевизора на включва

В зависимост дали става въпрос за LED или PLASMA телевизори, сервизът разполага с необходимата техника за диагностика и ремонт на възникналият дефект. Причините за напълно или частично не работещ телевизор мога да бъдат доста разнообразни. Имаме необходимият опит за поправката на телевизори на ниво елемент а при по-тежки случаи можем да доставим и цели модули/платки за замяна. Всеки по-сериозен ремонт, разбира се, се обсъжда предварително с клиента.